понеділок, 13 жовтня 2008 09:33

Як правильно доглядати за ногами

Як правильно доглядати за ногами
Ноги виконують величезну роботу - більшу, ніж будь-яка інша частина тіла. Вони вимагають ретельного догляду.

ВПРАВИ ДЛЯ НІГ

1. Ходіть босоніж по піску, траві, в неглибокій воді.
2. Пальцями ніг піднімайте камінчики, олівці, мотузочки (кожною ногою окремо).
3. "Зіграйте гамму" справа наліво і зліва направо пальцями кожної ноги. Не відриваючи п"ять від підлоги, підніміть пальці ніг якомога вище.
4. Сидячи, обертайте качалку підошвами, перекочуючи її від пальців до п"яти.
5. Стоячи, обертайте качалку від пальців до п"яти, натискаючи щосили на підошву спочатку однією ногою потім іншою.
6. Не відриваючи п"ять від підлоги, підніміть пальці ніг якомога вище.
7. Упираючись п"ятами в підлогу, пообертайте ступнями назустріч один одному і в протилежні сторони. Ці вправи треба робити щодня по 10-15 хвилин. Для втомлених, набряклих ніг корисні ванни з м"яти (100 г сухого листя на таз води), а так само змазування ніг кефіром або кислим молоком. При вростанні нігтів рекомендується прокип"ятити напильник і провести ним канавку посередині нігтя - подовжню або поперечну.

Швидкий спосіб омолодження ступень
1.Попарте ноги в гарячій воді.
2.Пемзою видаліть жорсткі ороговілі частинки.
3.Змастіть ноги кремом і злегка помасажуйте ступні.

Рецепти кремів для ніг

N1

Жовток 1шт
Соняшникова олія 1 столова ложка
Оцетова есенція 1 столова ложка
Скіпідар живичний 1 чайна ложка

Технологія виготовлення: ретельно перемішайте жовток з соняшниковою олією, потім при помішуванні влийте есенцію і скіпідар.

Крем омолоджує ступні, вони стають ніжними, як у немовляти. Оскільки в ступні є численні біологічно активні точки, то крем тонізує весь організм. Крем не змивати. Крем рецепту N 1 застосовується також при радикуліті. Він дав також добрі результати і під час нападів трійчастого нерва. Застосовують його і в інших випадках. При тріщинах і ранах крем протипоказаний.

N 2
Оливкове масло 100 г
Віск 15 г
Соснова смола (каніфоль) 20 г
Вершкове масло 1 столова ложка

Технологія виготовлення: подрібніть каніфоль в порошок, покладіть компоненти в емальований посуд і, помішуючи, кип"ятіть 10 хвилин. Зніміть піну. Остудіть. Зберігати в скляній банці. Крем заліковує тріщини і ранки на ступнях, пом"якшує шкіру.

Дуже добре, коли людина піклується про втомлені ноги, але краще добитися такого стану, коли ноги взагалі не втомлюватимуться. Екстрасенси говорять, що через хворі ноги може витікати енергія. Чим краще кровообіг в ногах і проходження по ним енергії, тим менше вірогідність того, що в кінці дня наступить знесилення, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно доглядати за ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі