понеділок, 15 вересня 2008 09:45

Як позбутися чорних крапок на обличчі

Як позбутися чорних крапок на обличчі
Чорні крапки, або комедони, як їх називають косметологи - справжнє покарання для багатьох з нас. Вони є скупченням шкірного сала, що затрималося в порах. При цьому сальні залози закупорюються і порушується природний процес відлущування мертвих клітин.

Чорні крапки мають дуже неприємну властивість перетворюватися на прищі, якщо їх не видаляти. Але видавлювати і видаляти - не одне й те саме. Навпаки, видавлювання швидше призведе до запалення, а шкіра після таких екзекуцій запалюється і стає червоно-багровою. Крім того, занести інфекцію в домашніх умовах дуже легко.

Але впоратися з чорними крапками можна, причому навіть в домашніх умовах. Перше, що необхідно робити для того, аби позбавитися від них - це щоденне двофазне очищення.

Засоби для очищення не повинні містити спирту.

Відмінним доповнюючим доглядом стане щотижневе очищення шкіри за допомогою м"яких скрабів та масок. Причому зробити такі маски і навіть тоніки цілком можна з домашніх умовах. Прекрасним очищаючим засобом є звичайна вівсянка.

Вівсяна мука або дрібні вівсяні пластівці прекрасно очищають шкіру, не травмуючи її. Для маски знадобиться столова ложка муки або пластівців, вода або настої трав, наприклад, ромашки. Можна додати декілька крапель соку цитрусових.

Цитрусові, особливо грейпфрут і лимон, є прекрасними основами для тоніків, адже речовини, що містяться в них, сприяють звуженню пор. Достатньо однієї столової ложки соку грейпфрута на стакан води, або однієї чайної ложки соку лимона на 1 стакан води.

Якщо ж домашні засоби вам не допомагають, комедони не зникають, а шкіра лисніє та блищить - то потрібно бігти до професійного косметолога і робити чищення. Пам"ятайте, що сьогодні існує маса методик, що виключають травматизацію шкіри, - ультразвукове, вакуумне і гальванічне чищення, а також пілінги з фруктовими кислотами. Лікар допоможе підібрати процедуру, яка допоможе саме вам, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися чорних крапок на обличчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі