субота, 05 квітня 2008 15:05

Як позбавитися від надмірного потовиділення

У деяких людей вираженість гіпергідрозу настільки велика, що піт буквально котиться градом по лобу, долоні і стопи завжди вологі, на одязі постійно виникають мокрі плями від поту, промокає і псується взуття. Як часто доводиться уникати рукостискань і обіймів!

Виділення поту - фізіологічний процес, направлений на регуляцію температури тіла людини. У сильну жару, при важкому фізичному навантаженні, при хвилюванні і деяких хворобах може мати місце підвищення потовиділення.

Особливо активно піт виділяється в області пахвових западин. Піт містить воду, неорганічні і органічні речовини - все без запаху. До характерного запаху призводить дія бактерій, що живуть на шкірі, на шкірне сало і мертві поверхневі клітини.

Звичайно, кращий засіб проти поту - охайність, але при підвищеному потовиділенні вона не завжди ефективна. Приховувати запах поту за допомогою парфюмерії ще безрозсудніше, оскільки можна створити неповторний "коктейль ароматів".

Якщо надмірне потовиділення турбує вас, доставляючи дискомфорт і викликаючи соціальну ізоляцію, пам"ятаєте, що впоратися з даною ситуацією можливо за допомогою методу з використанням ботулінічного токсину типу А в місцях локалізації підвищеної пітливості, що дозволить позбавитися від гіпергідрозу на період від 4 до 8 місяців.

Процедура добре переноситься, не має серйозних побічних ефектів і починає діяти вже на 2-3 день після проведення. Цей сучасний метод боротьби з гіпергідрозом узяли на озброєння провідні медичні та косметологічні клініки, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Як позбавитися від надмірного потовиділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі