субота, 24 травня 2008 14:32

Як позбавитися від хропіння за два тижні

Як позбавитися від хропіння за два тижні
Статистика

Кожна п"ята людина після 30 років постійно хропе уві сні, до 65 років хропіння відмічається більш ніж у половини населення. 10% подружніх пар вказують на хропіння, як основну причину проблем в сімейному житті.

Від 2 до 5% всього дорослого населення страждає синдромом обструктивного апное сну (хворобою зупинок дихання уві сні), що зіставно з частотою бронхіальної астми.

Неспокійний поверхневий сон, пітливість, прискорене нічне сечовипускання, розбитість вранці, різка денна сонливість, дратівливість - ось далеко не повний список симптомів синдрому обструктивного апное сну.

Хворобу збільшує ризик розвитку артеріальної гіпертонії, порушень ритму серця, інфаркту міокарду, інсульту.

До 30% раптових смертей уві сні може бути пов"язане з синдромом обструктивного апное сну.

Частота автокатастроф зростає в 8-10 разів у хворих з важкими формами хвороби через засипання за кермом.

Методика

Щоб позбавитися від хропіння, необхідно укріпити м"язи м"якого неба. Приготуйтеся вимовити звук "І", сильно напружуючи м"язи глотки, м"якого неба і, частково, шиї. В результаті у Вас повинно вийти щось середнє між звуком "І" і блювотним рухом. Цю вправу необхідно робити по 25-30 разів двічі на день - вранці і увечері. Результат буде помітним вже через півмісяця, повідомляє 24ua.

Зараз ви читаєте новину «Як позбавитися від хропіння за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі