Автори дослідження вивчали вплив вживання столового винограду у вигляді спеціального порошку на лабораторних щурах, які "сиділи" на дієті з високим вмістом солі.
За підсумками 18-тижневого експерименту учені встановили, що ті щури з групи з дієтою з високим вмістом солі, які отримували виноград, мали нижчий тиск крові та кращий стан серця, аніж ті, які не харчувалися виноградом, але отримували серцеві ліки.
"Ці результати підтверджують нашу теорію, що деякі речовини, що містяться у винограді безпосередньо впливають на ризик серцево-судинних захворювань", - говорить керівник дослідження Мітчел Сеймур.
На думку учених, впливають на стан серця природні антиоксиданти, що містяться у винограді, повідомляє Newsland.
Коментарі