Річ у тому, що під час їжі сигнал про насичення організму подає певний гормон - лептин. Якщо ж такого сигналу не поступає, незадоволена людина продовжує поглинати їжу, що часто виявляється зайвою.
Виявляється правильне вироблення лептіна безпосередньо залежить від вітаміну D, який, у свою чергу, виробляється організмом під впливом ультрафіолету.
Якщо ж наступають похмурі дні, кількість вітаміну D, що виробляється, знижується і, відповідно, зменшується вироблення лептіна. Крім того, жир сам по собі заважає створенню вітаміну D, оскільки підшкірний шар жиру проковтує і гасить сонячні промені, так що глибше вони просто не добираються, пише Телеграф.
Дослідники радять заповнювати нестачу вітаміну D за рахунок деяких продуктів. Більше всього його міститься в ікрі і риб"ячому жирі, а також про в жирній червоній рибі. У достатніх кількостях він присутній і в курячих яйцях. Також вітамін D є в таких молочних продуктах, як сметана і сливки.
Коментарі