Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 18:12

Як підібрати новий колір волосся

Як підібрати новий колір волосся
Ваш тип зовнішності - теплий чи холодний? Коли ви вирішуєте самостійно пофарбувати волосся, вибір нового кольору може бути складним, але декілька порад допоможуть полегшити цей вибір.

Порада 1: Новачок у фарбуванні? Почніть з нестійкої фарби. Такі фарби зазвичай змиваються після того, як Ви кілька разів помиєте голову, тоді як стійкі фарби залишаються назавжди. Якщо Ви не достатньо досвідчені, нестійка фарба - те, що потрібно, якщо тільки Ви не закрашуєте сивину своїм натуральним відтінком або фарбуєтеся в колір, що відрізняється від натурального на один-два тони. У цій статті Ви знайдете докладніше порівняння нестійких фарб із стійкими.

Порада 2: Не керуйтеся малюнками на коробці з фарбою при виборі кольору. Перевіряти відтінки краще за зразками в каталозі і їх назвах. На більшості коробок Ви знайдете лише колір (блондин, каштановий, чорний чи рудий) і відтінок (світлий, середній, темний). Також може бути вказаний тон (попелястий або золотистий).

Порада 3: Ваш відтінок шкіри теплий чи холодний? Більшість відтінків фарб відносяться або до теплих, або до холодних. Ваш тип швидше за все теплий, якщо у Вас золотиста, оливкова або темна шкіра і темні очі (більшість мешканок Африки, Азії і Латинської Америки потрапляють в цю групу). Ви легко засмагаєте і вени на Ваших зап"ястях зеленуваті. Ви "холодна", якщо у Вас світла шкіра і блакитні або зелені очі. Ви швидше обгоряєте, ніж засмагаєте, і у Вас блакитні вени. Якщо Ви сумніваєтеся тільки через засмагу, то Ви швидше тепла, ніж холодна.

Порада 4: Виберіть відповідний колір. Якщо Ви - представниця теплого типу, віддайте перевагу золотистим відтінкам карамелі і бронзи, темнішої, ніж Ваша шкіра. Уникайте чорного, який зробить Вас непоказними, і не прагніть до світлих золотистих відтінків, які можуть стати помаранчевими на волоссі.

Порада 5: Як дізнатися, чи пасуватиме Вам стати блондинкою? Просте, але дієве правило: тим, у кого в дитинстві було світле волосся, воно їм піде і в дорослому житті.

Порада 6: "Правильний" блонд. Мідний відтінок може виглядати досить різко на тих, у кого тепла шкіра. Вибирайте тепліші тони. Якщо у Вас каштанове волосся, і Ви вирішили стати блондинкою, вибраний тон не повинен бути світлим; інакше ви здаватиметеся безбарвними. Для більшого контрасту зробіть мелірування. І пам"ятаєте, що темний колір вдаліше світлого підкреслює зелені або карі очі.

Порада 7: Рудий. Рудий може дозволити собі практично будь-хто, але найважливіше - це знайти потрібний відтінок. Як підкреслив стиліст в лютневому номері MarieClaire, жінки з холодною або рожевою шкірою краще всього виглядають з рудим волоссям.

Порада 8: Як приховати сивину. Сиве волосся може нелегко піддаватися фарбуванню через свою структуру. Якщо у Вас менше третини сивого волосся, краще всього скористатися нестійкою фарбою на тон світліше натурального волосся або співпадаючою з натуральним тоном. Нестійкі фарби менше ушкоджують волосся. Якщо сивини більше, Ріта Хазан на сторінках журналу Instyle радить стійку попелясту фарбу, яка непомітно "замінить" сивину на блонд.

Порада 9: Якщо фарбування пройшло невдало, Вам все ж таки доведеться звернутися до допомоги професіоналів. Фарбування поверх кольору може бути важким. Крім того, важливо не пошкодити волосся.

Порада 10: Не намагайтеся кардинально перефарбуватися самостійно. Удома варто фарбуватися тим, хто збирається змінити колір на один-два тони або закрасити сивину. Якщо у Вас каштанове волосся, темний блонд виглядатиме чудово. Якщо Ви твердо вирішили змінитися, варто зробити це в салоні.

Зараз ви читаєте новину «Як підібрати новий колір волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути