пʼятниця, 21 березня 2008 10:23

Як перемогти хропіння

Як перемогти хропіння
Причиною безсоння найчастіше стають неспокій і хропіння, встановили учасники минулої у Великобританії конференції з питань сну. Для боротьби з цими розладами сну фахівці радять відмовитися від снодійних препаратів, а також прислухатися до деяких рекомендацій.

Як відзначають експерти, хропіння не тільки приносить шкоду людині, яка хропе, але і шкодить сплячому поряд з ним партнерові, про що більшість тих, хто хропить не замислюються.

Через хропіння сусіда кожна третя людина прокидається по кілька разів за ніч. Більше половини партнерів людей, які хропуть, зізнається, що наступного дня відчувають себе утомленими, напруженими і дратівливими, пише британська TheTimes.

За словами фахівців, для усунення причин безсоння - неспокою і хропіння - не слід захоплюватися снодійним. Препарати дозволять добитися потрібного ефекту, тільки якщо приймати їх зрідка. При частому застосуванні організм до них звикає, що поступово знижує потрібний ефект.

Експерти стверджують, що найефективніше боротися з хропінням допоможе правильний режим. Спальня повинна бути темною і з комфортною для людини вологістю і температурою. Для сплячого спальня також повинна бути місцем усамітнення.

Для зняття стресів і неспокою перед сном, фахівці радять не обговорювати в спальні фінансові проблеми, проблеми з роботою, неблагополуччя дітей. Навіть читати в спальні необхідно достатньо нудну літературу, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як перемогти хропіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі