У жодному випадку не можна голодувати, відчуття голоду — перший ворог того, хто худне. Просто потрібно змінити характер харчування, з"їдати більше складних вуглеводів, але менше жиру і простих вуглеводів. При цьому якщо вас шалено тягне, наприклад, на солодке, дозвольте собі з"їсти 20 г цукерок або печива, щоб уникнути зриву. Головне зрозуміти, що при переході на правильний режим харчування ви схуднете без голоду і жорстоких самообмежень. Потрібно отримувати достатню кількість поживних речовин, але не переїдати. Коли така система стане нормою життя, невеликі відхилення — наприклад, святкове гуляння — не принесуть особливої шкоди.
Одноманітність недопустима
Навіть немовлятам, які харчуються материнським молоком, вже з чотирьох місяців починають давати прикорм, розширюючи раціон. Ну а доросла людина повинна постійно стежити за тим, щоб її харчування було повноцінним і різноманітним. Їсти можна все, але в міру.
В міру!
Як би продукт не був корисний, його потрібно вживати в певній кількості. Наприклад, сир — багате джерело поживних речовин, але не можна з"їдати більше 100 грамів на день, інакше ви отримаєте надмірну кількість кальцію, який почне відкладатися в хрящах. Це відноситься і до інших продуктів.
Харчування повинне залишатися максимально різноманітним.
Баланс
При нормальному харчуванні треба прагнути дотримувати наступний баланс: 90—100 г білка, 90 г жиру і приблизно 250—400 г вуглеводів щодня. Щоб схуднути, потрібно зменшувати кількість їжі, що з"їдається, пропорційно, прагнучи зберігати вказане співвідношення.
Зовсім без жирів не можна.
Не можна зовсім виключати з раціону жири. У них розчиняються жиророзчинні вітаміни, необхідні для нормальної роботи організму, у тому числі і для того, щоб в порядку залишався і зовнішній вигляд шкіри.
Не всі вуглеводи однаково шкідливі
Багато дієт вимагають скоротити кількість вуглеводів і вимога ця більш ніж справедлива. Необхідно відмовлятися від легкозасвоюваних вуглеводів — це цукор, кондитерські вироби, мучне. В той же час, в раціон обов"язково повинні входити продукти, що містять складні вуглеводи, харчові волокна (клітковину): овочі, фрукти, каші, невелику кількість хлібу, повідомляє Не Болей.
×
Коментарі