пʼятниця, 04 вересня 2009 16:15

Як красиві жінки впливають на мозок чоловіків

Як красиві жінки впливають на мозок чоловіків

Ви помічаєте, що у вашій присутності чоловіки починають говорити дурниці? Якщо так, то вітаємо. Вас можна віднести до розряду привабливих жінок. Учені вже неодноразово припускали, що спілкування з красивими жінками не найкращим чином відбивається на розумовій діяльності чоловіків. І тепер це доведено.

Дослідження нідерландських учених показало, що всього лише після декількох хвилин спілкування з привабливою дівчиною хлопці починають гірше справлятися з тестами, розробленими для оцінки функціональності головного мозку. Отже якщо чоловік починає невиразно бурмотіти у вашій присутності, не варто робити поспішних висновків про його дурість.

Нові дослідження підтвердили висновки фахівців університету Редбауда в Неймегені: у час і після перебування в товаристві красунь розум чоловіків дещо затуманюється. В той же час на жіночі розумові здібності спілкування з красивими чоловіками абсолютно не впливає.

Саме цим, ймовірно, і можна пояснити, чому в закладах вищої освіти чоловіки часто отримують гірші оцінки, ніж особи жіночої статі, допускає Йоган Карреманс, соціопсихолог з Неймегена, під керівництвом якого проходило це дослідження. Його учасники (50 студентів і 60 студенток) спілкувалися один з одним, а потім вирішували певні екзаменаційні завдання.

Спілкуючись з красивими жінками, чоловіки зосереджувалися перш за все на тому, щоб справити на них краще враження, і їхні розумові здібності, необхідні для виконання завдань, значно погіршувалися. В той же час учасниці жіночої статі, як відзначає Карреманс, навпаки, не виявили жодних змін в своїй розумовій діяльності, незважаючи на розмови з симпатичними чоловіками, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Як красиві жінки впливають на мозок чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі