четвер, 02 жовтня 2008 13:36

Як газовані напої впливають на здоров"я

Стоматологи провідних країн світу оголосили відкриту війну виробникам газованих напоїв. В ході досліджень було встановлено, що більшість прохолодних напоїв сильногазовані, що, у свою чергу, відбивається на здоров"ї наших зубів, повідомляє Не Болей.

Вживання сильногазованих напоїв веде до руйнування зубної емалі, яка виконує захисну функцію для наших зубів. В результаті, зуби стають чутливішими, реагують на холодне, гаряче, кисле і так далі, і стають менш міцними. Стирання емалі приводить до виникнення карієсу, а, в процесі, до руйнування зуба. Групу ризику складає, як правило, молодь. В ході досліджень британські дослідники встановили, що 90% газованої води споживається дітьми дошкільного віку і тінейджерами.

Як альтернативний варіант стоматологи пропонують просто змінити склад газованих напоїв: додати в них кальцій і інші компоненти, які б сприяли якщо не зміцненню зубної емалі, то, принаймні, її оберіганню. Також вони вимагають від найбільших виробників прохолодних напоїв (таких як Coca-cola, PepsiСo) понизити вміст газів до мінімуму.

А для тих, хто все ж таки не може без улюбленої газованої води, стоматологи радять хоч би дотримуватися декількох простих порад:

Пити напої тільки під час їди.

Використовувати спеціальну трубочку.

Не пити газовану воду натщесерце.

Не забувати про зубну пасту і щітку.

Зараз ви читаєте новину «Як газовані напої впливають на здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі