Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 14:04

Яйця на сніданок допомагають худнути в два рази швидше

Страждаючі ожирінням дорослі люди можуть скинути зайву вагу в два рази швидше, поєднуючи низькокалорійну дієту з вживанням на сніданок курячих яєць. Такий вивід міститься в статті, опублікованою групою американських учених в InternationalJournalofObesity.

Автори статті перевіряли припущення, що якщо з"їдати на сніданок два яйця замість звичайних для американців пампушок (bagel), то при тій же калорійності такий сніданок може більше сприяти втраті ваги у бажаючих схуднути.

У експерименті брали участь 152 добровольці - чоловіки і жінки від 25 до 60 років з надмірною вагою або ожирінням різного ступеня (з індексом маси тіла від 25 до 50 при нормі від 18,5 до 25).

Випробовуваних розділили на чотири групи. Дві з них посадили на дієту з пониженим вмістом калорій. При цьому одна група вживала на сніданок два яйця, а друга - таку ж по енергетичних параметрах порцію пампушок. Дві інші групи були позбавлені від дієти, але на сніданок також харчувалися яйцями або пампушками.

Після восьми тижнів експерименту група, що сиділа на дієті з яєчним сніданком, втратила у вазі на 65% більше, ніж друга "дієтична" група, що снідала пампушками. При цьому не було виявлено значних відмінностей між іншими двома групами, членів яких не обмежували в їжі.

"Вживання яєць на сніданок сприяє зниженню ваги в комбінації з низькокалорійною дієтою і не впливає на масу тіла за відсутності дієти", - роблять висновок автори статті, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Яйця на сніданок допомагають худнути в два рази швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути