пʼятниця, 25 квітня 2008 15:04

70 тисяч років тому людство було на межі вимирання

Нове усестороннє антрополого-генетичне дослідження привело учених до висновку, що наші предки приблизно 70 тис. років тому назад знаходилися на межі повного вимирання.

На основі вивчення мітохондріальної ДНК людини у рамках запущеного в 2005 році Генографічного проекту американські і ізраїльські учені дійшли висновку, що в той час чисельність стародавніх людей в світі через несприятливі кліматичні зміни, напевно засухи, могла скоротитися всього до 2 тис. осіб, які жили в Африці, перш ніж вона знов почала рости на початку Кам"яного століття.

"Стародавні люди, розбиті на дрібні групи через важкі природні умови, були на грані, щоб потім все ж таки повернутися, возз"єднатися і заселити світ. Справді епічна драма, записана в нашій ДНК", - заявив директор проекту, науковий співробітник Національного географічного суспільства Спенсер Уеллс, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «70 тисяч років тому людство було на межі вимирання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі