субота, 11 жовтня 2008 15:13

7 продуктів, що продовжують життя

7 продуктів, що продовжують життя
Секретом вічної молодості хоче володіти кожен, а ось виснажувати себе фізичними навантаженнями і дотримувати суворих дієт виходить далеко не у всіх. Відома жартівлива фраза "Що б такого з"їсти, аби схуднути?", як з"ясовується, не так вже далека від істини. Виявляється, для того, щоб виглядати стрункіше і виглядати молодше за свої роки, досить додати в свій раціон певні продукти. Про це повідомляє Еatingwell Magazine.

1. Шоколад

За статистикою, найнижчий рівень серцевих захворювань спостерігається у індійців племені Куна (Панама). Причина криється в напої, який із задоволенням вживають жителі архіпелагу Сан-Блас. Його роблять з великої кількості какао, що містить флавоніди, які, як відомо, сприяють зміцненню стінок кров"яних судин. Це запобігає виникненню серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, проблем з нирками і недоумства.

2. Чорниця

Згідно з результатами опублікованого в 1999 році дослідження, термін життя піддослідних щурів, в раціон яких учені включили чорницю, різко збільшився. У перерахунку з щурячих на людські роки тривалість життя збільшилася більш ніж на 10 років. Більш того, щури, які регулярно отримували підгодівлю у вигляді смачних ягід, до літнього віку демонстрували прекрасну координацію рухів. Компоненти і речовини, що містяться в чорниці, брусниці та інших ягодах, знижують рівень запальних і окислювальних процесів, які зрештою призводять до дефіциту пам"яті та погіршення моторних функцій.

3. Риба

Близько 30 років тому учені проводили дослідження на тему, чому серед ескімосів так рідко зустрічаються випадки серцево-судинних захворювань. Незабаром виявилася причина: основний раціон ескімосів складається зі свіжої риби. У рибі міститься велика кількість жирів омега-3, які запобігають утворенню бляшок холестеринів на стінках кровоносних судин.

4. Горіхи

Дослідження, проведене активістами релігійного руху Адвентисти Сьомого дня (послідовники цього релігійного віровчення дотримуються здорового способу життя і вегетаріанської дієти), показало, що присутність в щоденному раціоні горіхів збільшує середній термін життя на два з половиною роки. У горіхах міститься велика кількість ненасичених жирів, вживання яких украй корисно для нормальної роботи серця. Горіхи - концентроване джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

5. Вино

Помірне вживання алкогольних напоїв захищає організм від серцево-судинних захворювань, діабету, вікової втрати пам"яті. На думку учених, практично всі алкогольні напої мають подібні властивості, хоча перевагу вони віддають саме червоному вину. Червоне вино містить ресвератрол, компонент, який, згідно даним останніх досліджень, може активувати роботу генів, що уповільнюють процеси старіння організму.

6. Оливкове масло

Близько 40 років тому дослідники з"ясували, що мононенасичені жири, які у великій кількості містяться в оливковому маслі, допомагають ефективно боротися з серцево-судинними захворюваннями і понизити ризик виникнення онкологічних захворювань. Сучасні дослідження доводять, що оливкове масло також містить поліфеноли - антиоксиданти, які перешкоджають виникненню різних вікових захворювань.

7. Йогурт, кисле молоко, кефір

У 70-х роках в Радянському Союзі було модно писати про загадкових кавказьких довгожителів, секрет здоров"я та довголіття яких приписували зокрема їхньому раціону харчування, багатому, зокрема, мацоні - кисломолочним напоєм, що нагадує сучасний йогурт. Хоча антивікові властивості йогурту не доведені, в ньому міститься багато кальцію, що допомагає в боротьбі з остеопорозом (зменшення щільності кісток), і "хороших бактерій", що сприяють нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «7 продуктів, що продовжують життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі