середа, 29 вересня 2010 16:49

3,5 млн українців перехворіють на грип під час цьогорічної сезонної епідемії - ВООЗ

3,5 млн українців перехворіють на грип під час цьогорічної сезонної епідемії - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) прогнозує захворюваність майже трьох з половиною мільйонів людей під час можливої сезонної епідемії грипу в Україну в 2010-2011.

Як повідомила під час прес-конференції головний лікар центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров"я Любов Некрасова, за статистичними даними за період з жовтня 2009 року по березень 2010 року, в Україні на грип та ГРВІ перехворіли 7,7 млн. людей.

Головний інфекціоніст МОЗ Сергій Крамарєв прогнозує найбільшу активність трьох штамів грипу.

"На цей рік вже є прогноз, що буде каліфорнійський грип А (H1N1), буде вірус грипу H3N2 і вірус грипу В", - повідомив він.

Також Крамарєв зазначив, що всі антигени цих трьох типів вірусу на сьогоднішній день введені у вакцину, яка буде на сезон 2010-2011 рекомендована для профілактики грипу.

Нагадаємо, 23 вересня міністр охорони здоров"я України Зіновій Митник, у зв"язку з наближенням сезонного збільшення чисельності захворювань на грип та ГРВІ, звернувся до глав обласних державних адміністрацій, міст Києва та Севастополя, прем"єр-міністра АР Крим з проханням передбачити можливість закупівлі вакцин для проведення профілактичних щеплень проти грипу.

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «3,5 млн українців перехворіють на грип під час цьогорічної сезонної епідемії - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі