понеділок, 22 жовтня 2012 10:50

2-річну Айру Браун фарбують як дорослу
24

Фото: Фото: Facebook

2-річна Айра Браун — найвідоміша маленька модель США. За лялькову зовнішність дівчинку називають маленькою Барбі. Мама Айри надіслала минулого року кілька фотографій дочки до агентств із пошуку моделей для зйомок. І вже за кілька місяців її завалили пропозиціями знятися в рекламі дитячих товарів. Але за умови, що Айра буде фарбуватися дорослою косметикою, засмагати в солярії, фарбувати світло-русяве волосся у білий колір та завивати його плойкою. Батьки маленької моделі на це погодилися. Адже коштує зйомка в одній рекламі від кількох сотень доларів. Тепер Айра не ходить у дитсадок, лише в косметичні салони та на зйомки. Матір дівчинки теж не працює, вона ще до народження дочки була домогосподаркою. Жінка запевняє, що Айрі дуже подобається ходити в красивих речах та косметиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчатка - моделі впевненіше почуваються у колективі

"Часто діти стають заручниками невтілених життєвих сценаріїв своїх батьків. Хотіла мати стати відомою, а не стала, - от і водять такі матері по різних кастингах своїх дітей до різних рекламних роликів та серіалів. Намагаються усіма силами якось відрізнятися, навіть ціною псування дитячої цнотливої краси косметичними засобами для дорослих, сексуалізацією образу загалом, - переконує столичний психотерапевт Валерія Цихоня, 25 років. - Діти від цього стомлюються, вони не отримують стільки задоволення, як їх матері, що пишаються миттєвою славою своїх дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До весілля готуються три місяці

У психології це називається проекцією, це відбувається тоді, коли власні прагнення, бажання, фантазії, думки проектуються на іншого. У випадку з такими батьками – це саме воно. Насправді, більшість дітей хочуть гратися з однолітками, читати книжки, займатися цікавим для них спортом, а про славу вони навіть не замислюються. Таке "друге життя" амбіцій батьків та фанатичне втілення їх може наперед визначити кар'єрний вибір дитини. А це може бути абсолютно не вибір самої дитини. З віком та здобуттям самостійності така кар'єра може зламати людині життя, адже таким дитям у майбутньому буде важко відрізнити свої бажання, таланти та інтереси від чужих. У зрілому віці складніше починати все з початку та відмовлятися від звичних способів життя."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 81-річна манекенниця виходила на подіум тричі

"До 15-16 років дівчатка взагалі не повинні користуватися косметикою. Ніякою, - запевняє косметолог-естетист столичної перукарні "Світлана" Христина Черкащенко, 34 роки. - Особливо небезпечний тональний крем. В ньому багато шкідливих речовин. Наприклад, пропіленгліколь, тимеросал можуть викликати алергію. Під тональним кремом шкіра не дихає, тому навіть доросла жінка, яка користується тоналкою, ризикує мати вугрі. А дівчинка, яку у два роки мастять тоналкою, хай навіть на пару годин, у 15 років виглядатиме, як бабуся. Туш також може викликати алергію і дерматит, яка б вона не була хороша, адже жодна туш не призначена для 2-річних дітей. Фарбування волосся може викликати астму, навіть анафілактичний шок, - адже у складі фарби є аміак, а дитячий організм до нього дуже чутливий. Помада також шкідлива, навіть якщо вона — дитяча. В помаді щонайменше є парфумерне масло, плівка від якого затримує токсини, відходи життєдіяльності, які виводяться через шкіру."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меган Фокс в таємниці народила місяць тому

Нині батьки Айри Браун підписали контракт з американською фірмою-виробником дитячого одягу. За умовами якого Айра рекламуватиме весь одяг на біг-бордах та у каталогах фірми.

 

Зараз ви читаєте новину «2-річну Айру Браун фарбують як дорослу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі