вівторок, 29 квітня 2008 13:52

150 тисяч років тому людство розділилося надвоє

Дослідники, що працюють над міжнародним проектом Genographіc, дійшли висновку, що людство, перш ніж розселитися зі східної Африки по усьому світі, розділилося на дві генетично різні популяції.

У рамках проекту Genographіc генетики аналізують генотипи тисяч людей по усьому світі, щоб скласти карту розселення людства від його зародження до цього часу. Вчені дійшли висновку, що всі люди на Землі походять від двох генетично різних груп. Ці групи розділилися в східній Африці близько 150 тисяч років тому. Одна група зуміла пережити тривалі посухи, що наступили в традиційному місці перебування. Інша група пішла на південь Африки. Після цього групи еволюціонували окремо.

Аналіз мітохондріальних ДНК показав, що обидві групи об"єдналися 50 тисяч років тому, після чого розпочалося розселення людства по усьому світу. Найбільш чиста лінія "південних" людей збереглася у койсанських племен, що живуть у цей час у Південно-західній Африці.

За оцінками вчених на перших етапах еволюції кількість Homo Sapіens на Землі скорочувалася у складні періоди до 2 тисяч осіб, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «150 тисяч років тому людство розділилося надвоє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі