Яблука здатні зменшити ризик серцево-судинних захворювань і деяких ракових утворень. Такої точки зору дійшли австралійські вчені, провівши всебічне багаторічне дослідження.
Як заявив один з авторів дослідження Шон Ландон, жодна хімічна добавка не зрівняється з корисними властивостями яблук. "Ми часто чуємо про створення нових харчових продуктів, якими буквально завалені полиці універсамів, - підкреслив дієтолог. - Однак жоден з них не здатен перевершити "райські" плоди" за поживністю та кількістю вітамінів".
За його словами, сприятливий вплив яблук пов"язаний з потужними антиоксидантами флавонідами, яких у кожному фрукті міститься в 1,5 рази більше, ніж в 75 грамах чорниці, удвічі більше, ніж у чашці чаю, утричі більше, ніж в апельсинах, і майже в 8 разів більше, ніж в бананах, повідомляє Освiтнiй портал.
Коментарі