вівторок, 01 липня 2008 20:46

Низький IQ у дитини може передвіщати діагноз слабоумства

 Низький IQ у дитини може передвіщати діагноз слабоумства

Діти, які мають нерозвинені інтелектуальні навички, з високою ймовірністю будуть мати слабоумство через десятиліття, стверджують дослідники з Університету Единбургу (Велика Британія). Також вони піддані ризику ослабленого кровообігу мозку й формування ознак дегенеративної хвороби Альцгеймера. Дослідження базується на багаторічному аналізі розумових здібностей дітей із Шотландії.

Діти з низьким інтелектом також на 40% більш ймовірно мали незадовільні екзаменаційні оцінки в школі й погану навчальну успішність. Неврологи вважають, що фактори ризику для слабоумства й пізнавальної дисфункції включають високий артеріальний тиск, високий холестерин у крові й пасивне паління.

Лікарі кажуть, що кращою профілактикою слабоумства в будь-якому віці служить здоровий спосіб життя й освіта, тому що великий запас знань захищає мозок від розумових порушень, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину « Низький IQ у дитини може передвіщати діагноз слабоумства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі