пʼятниця, 19 вересня 2008 08:47

Майже 50% всіх видів динозаврів були названі неправильно

Масштабне дослідження, проведене британськими палеонтологами, показало, що майже 50 відсотків всіх видів динозаврів були названі неправильно. Про це повідомляється в прес-релізі на офіційному сайті Брістольського університету (Велика Британія), співробітники якого брали участь у дослідженні. Робота вчених опублікована в журналі Bіology Letters.

Для свого дослідження палеонтологи вивчили оригінальні описи всіх видів динозаврів, відкритих з 1824 року по 2004 рік. У результаті було встановлено, що 16 відсотків імен є дублікатами, тобто належать динозаврам, у яких вже є інші імена. Ще у 32 відсотках випадків імена новим видам давалися на підставі знахідок незадовільної якості.

За словами вчених, це пов"язане з тим, що в минулому палеонтологи відчували серйозний тиск із боку наукових інститутів і журналів, що і змушувало їх повідомляти про відкриття нового виду, не доводячи до кінця необхідні формальності. Однак дослідники стверджують, що починаючи із шістдесятих років минулого століття, якість відкриттів помітно покращилася. Зараз нові види відкривають у середньому двічі на місяць.

Найактивнішим сучасним фахівцем з динозаврів визнаний китайський палеонтолог Сю Сін (Xu Xіng). З 1999 по 2006 рік Сін відкрив 24 види динозаврів (у середньому три відкриття на рік), і всі відкриття були визнані науковим співтовариством, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину « Майже 50% всіх видів динозаврів були названі неправильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі