середа, 08 жовтня 2008 17:03

Людина більше ніколи не еволюціонуватиме

Британські вчені з Unіversіty College London (UCL) заявили про те, що людина більше не еволюціонуватиме й у майбутньому буде такою ж, як є сьогодні.

За словами професора Стіва Джонса, еволюція людини як біологічного виду практично зупинилася.

Причиною цього явища стало послаблення в сучасному суспільстві дії факторів, які забезпечують еволюцію. Це, для прикладу, природний добір, мутації й випадкові зміни генотипу.

Джонсон повідомив, що генотип людини може змінюватися під хімічним або радіоактивним впливом, але в наш час однією з найважливіших причин мутації став похилий вік чоловіків.

Генетик пояснив, що в чоловіків розподіл клітин з віком прискорюється.

"Кожний розподіл клітини може спричинити помилку, мутацію, збій, - говорить Джонс. - Для 30-літнього чоловіка, між тією спермою, якою він був зачатий, і тією, котру продукує його організм, існує близько 300 розходжень, і кожне з них може стати причиною помилок", - говорить учений.

На його думку, у випадку батьківства в 50-літньому віці цей показник уже перевищує тисячу розходжень, тому зменшення кількості батьків немолодого віку - це саме той процес, що відбувається нині та істотно впливає на мутаційну обмеженість.

Вчений також говорить про те, що важливим фактором зупинки еволюції людини є також фактична відсутність природного добору, що існував кілька століть тому, в результаті чого близько половини всіх немовлят не доживали до 20-літнього віку.

Зараз же виживають приблизно 98% новонароджених дітей, повідомляє РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину « Людина більше ніколи не еволюціонуватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі