вівторок, 24 жовтня 2017 00:00

Зима почнеться за 40 днів після першого снігу

З 22 жовтня в Україні почалося похолодання. Окрім півдня, у всіх регіонах синоптики прогнозують дощі з мокрим снігом. Уночі будуть морози — в середньому до -3°С. На Чернігівщині і Сумщині температура може опускатися до -6°C.

— На півдні морозів не буде. Хоча теж вночі холодно: 1–6 градусів тепла. Вдень повітря прогріватиметься до 14 градусів, — каже синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 43 роки.

Перший сніг випаде у Чернігівській, Сумській, Дніпропетровській і Запорізькій областях 25 жовтня. Йтиме разом з дощем. Швидко розтане. Такі самі опади будуть на півночі і заході. 29 жовтня мокрий сніг очікуємо вже у східній частині країни.

Малоймовірні дощі найближчими днями на Волині і Рівненщині. Під кінець тижня потепліє.

— Як тільки випаде перший сніг — варто відрахувати 40 днів. Тоді й почнеться стійка зима із середньою температурою у мінус 10 градусів, — каже народний синоптик Леонід Горбань, 78 років. — У листопаді трохи потепліє — з 10-го по 20 число буде плюсова температура. Далі знову морози. Зима не буде надто суворою. Кожного місяця чекаємо по дві відлиги. Найхолодніше — у січні. З 17 по 23 число — до мінус 25 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Зима почнеться за 40 днів після першого снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі