Зебрила має голову зебри й ноги коня

  Працівники сафарі-парку сподіваються зробити із зебрили їздову тварину
Працівники сафарі-парку сподіваються зробити із зебрили їздову тварину

Незвична тварина — напівкінь-напівзебра — приваблює натовпи туристів до сафарі-парку німецького міста Хольте-Штукенброк. Працівники парку вже встигли наректи цей вид зебрилою. Своїй дали ім"я Екліз.

Еклізі один рік. Її мати — зебра, яку взяли з цього зоопарку і відправили на ферму до Італії. Там її схрестили з конем. Від цього спаровування й народилася зебрила. Екліз має чорно-білі смуги на голові і половині тулуба. Друга половина і ноги абсолютно білі.

Гібриди зебри з іншими парнокопитними — не рідкість. Ще 1904 року на ярмарку в американському місті Сент-Луїс глядачам продемонстрували різні види гібридів зебр. Учені намагаються схрестити її з іншими тваринами, щоб зробити більш домашньою.

Від таких експериментів з"являються зонки і зоні — відповідно гібриди з віслюком і поні. Однак ці тварини зазвичай успадковують дику вдачу зебр і путньої домашньої худоби з них не виходить.

Працівники сафарі-парку намагатимуться об"їздити зебрилу. Сподіваються, що в майбутньому вона стане ще однією породою їздових тварин.

Зараз ви читаєте новину «Зебрила має голову зебри й ноги коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі