четвер, 13 березня 2008 14:52

Заразитися малярією пропонують за дві тисячі доларів

Лікарі з Інституту біомедичних досліджень американського міста Сіетл шукають волонтерів, які погодилися б заразитися малярією. Це потрібно для експерименту, що має допомогти вдосконалити ліки від цієї хвороби.

Добровольцям платитимуть по $2 тис. (10 тис. грн).

Щороку від малярії, вірус якої передається через укуси комарів, у світі помирає майже мільйон людей, більшість із них — діти. За останні 20 років у африканських країнах рівень смертності через малярію збільшився вдвічі, бо вірус став стійким до існуючих ліків.

Дослідники з Сіетла планують заражати добровольців, щоб на ранніх стадіях захворювання випробувати вакцини і дізнатись, які з них ефективні.

Лікування триватиме три дні. Лікарі запевняють, що волонтери серйозно не захворіють. Вони почуватимуться приблизно так само, як під час грипу. Більшість інфікованих добровольців навіть зможуть ходити на роботу. Протягом кількох днів вони житимуть у готелі й щодня проходитимуть медичні тести. Вдень їм дозволять виходити з приміщення. Адже вірус почнуть лікувати до того, як він стане заразним.

Центр тестування вакцин у Сіетлі збудують протягом цього року. Пробну групу з шести волонтерів інфікують влітку 2009-го. Наступні групи складатимуться приблизно з 25 осіб. Взяти участь в експерименті вже погодилися сотні людей.

Зараз ви читаєте новину «Заразитися малярією пропонують за дві тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі