Від спеки задихаються карасі, окунці та плітка

Понад 14 т мертвої риби виявили у водоймах Вінниччини впродовж останнього місяця.

— Пішли скарги від рибаків на Бузі, — розповідає іхтіолог рибінспекції Надія Гуменчук. — На воді щоранку з"являлося кілька кіло мертвої риби.

Аналіз показав, що у воді замало кисню — рибі немає чим дихати. Причиною цього є густі зарості водоростей, які забирають кисень із води.

— Цього року улови дуже погані, — розповідає 58-річний рибалка Олег Керницький. — Клює неважно, риба дуже часто випригує з води. Можна побачити зранку такі карасики, по 3–4 кілограми. Зовсім нема плітки, нема малька.

Цього літа сталася наймасовіша загибель риби за останні п"ять років, стверджують іхтіологи. Торік риби загинуло втричі менше.

— Найпершими гинуть молоді карасі, окунці та плітка, — продовжує Гуменчук. — Хоча в Жмеринському районі в селі Могилівка в основному душилися бички та раки. Їх прямо відрами виносило зранку на берег. На ставках та озерах теж риба помирає, але її там менше, то не так помітно.

Найбільше цього року загинуло риби на Південному Бузі між Ладижином та селом Губник Гайсинського району — 8 тис. кг.

Зараз ви читаєте новину «Від спеки задихаються карасі, окунці та плітка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі