четвер, 06 березня 2008 17:52

Ведмежат продадуть по 700 доларів

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Ведмежат у матері відняли за місяць після народження. Нині вони залишаються у кабінеті 40-річної зоотехніка Оксани Броварник (на фото)
Ведмежат у матері відняли за місяць після народження. Нині вони залишаються у кабінеті 40-річної зоотехніка Оксани Броварник (на фото)

3 березня в черкаському зоопарку в 14-річної бурої ведмедиці Юлі відібрали трьох місячних ведмежат. Одного продали за $600. Ще за двох хочуть отримати $300–700.

— Це нормальна ціна, бо торік було 400 доларів, — каже заступник директора 34-річний Владислав Склянко. — При купівлі-продажу тварин є оптимальна вартість і комерційна. Дорослого ведмедя і в дарунок отримують. Багаті люди можуть купити собі маленького. Коли звір виростає, господар набавиться і вже не хоче тримати. Так, буває, зоопаркам дарують.

Ведмежат треба віднімати від матері в місячному віці. Чим раніше, тим краще вони піддаються дресируванню. Доросліші проявляють хижацькі задатки. Керівництво зоопарків, цирків і зоокуточків постійно спілкується між собою і знає, де й коли чекають приплоду тварин.

— Перед тим як продати, перевіряємо інформацію про покупця. Якщо це не відомі нам люди, вимагаємо рекомендацію від тих, кого знаємо. Фотографам ніколи не продамо. Маємо переконатися, що тварина потрапить до хороших господарів, — зауважує Склянко. — Ціни — договірні. На пристойне харчування ведмедя іде близько ста тисяч гривень на рік.

Зараз ви читаєте новину «Ведмежат продадуть по 700 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі