четвер, 13 вересня 2007 16:59

В українському зоопарку з"явилися скунси

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Працівник харківського зоопарку Оксана Трифонова показує одного з двох скунсів на ім’я Буш. Обом тваринам видалили залози, які виділяють смердючу речовину
Працівник харківського зоопарку Оксана Трифонова показує одного з двох скунсів на ім’я Буш. Обом тваринам видалили залози, які виділяють смердючу речовину

Двоє молодих скунсів-самців  з"явилася в зоопарку Харкова наприкінці серпня. Їх привезли з приватного звіринця, що в місті Гайсин Вінницької області. Тварин там виміняли на зелену мартишку. Нині скунси живуть у контактному зоопарку, де на них можна подивитися й навіть погладити.

— Їх назвали, як американських президентів. Дивіться, той, що крупніший — то Буш, а другий — Клінтон, — розповідає працівник зоопарку Оксана Трифонова. — Буша вже затягали, він звик до людей. А Клінтон дикіший.

Батьківщина скунсів — Північна Америка. Імена їм вигадали харків"яни.

— Ми оголосили конкурс. Було багато пропозицій, але ми вибрали найцікавішу, — пояснює директор зоопарку Олексій Григор"єв.

У маленьких хижаків гарний апетит. Вони із задоволенням їдять яйця, рибу, овочі, фрукти. Полюбляють хліб із маслом.

Головна зброя скунсів у дикій природі — речовина зі стійким, дуже неприємним запахом. Тварини виприскують її з анальної залози на відстань до 6 м. Від цього непритомніють навіть собаки. За словами директора зоопарку, ці залози скунсам Бушу та Клінтону видалили.

— Інакше вони б себе вже проявили і в цьому плані. Тому що виприснути неприємну речовину вони можуть, коли злякаються чи роздратуються, — говорить Олексій Григор"єв.

Узимку скунси спатимуть. А от весною їм планують привезти подруг. Тоді в зоопарку чекатимуть на поповнення.

Зараз ви читаєте новину «В українському зоопарку з"явилися скунси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі