четвер, 09 серпня 2007 18:24

В одеському дельфінарії вперше пройшли пологи

  Дельфіненя з одеського дельфінарію ”Немо” поряд із мамою Лілею і татом Лаврюшою
Дельфіненя з одеського дельфінарію ”Немо” поряд із мамою Лілею і татом Лаврюшою

Дельфіниха Ліля з одеського дельфінарію "Немо" минулої неділі о п"ятій годині ранку народила дельфіненя. Пологи тривали годину.

— Народжувала Ліля сама. Не вередувала й не нервувала, — розповідає її тренер Олена Комогорова, 29 років. — Зараз вона також спокійна, але до малюка наближатися не дозволяє. Як тільки хтось підходить близько до неї, вона віддаляється разом із малюком в другий кінець басейну. А коли наш водолаз чистить басейн, то вона із малим кидаються по всій його площі.

Приблизна довжина новонародженого — 80 см, вага — 15–17 кг. Ім"я йому хочуть вибрати за результатами опитування. Пропозиції до 2 вересня приймають від усіх бажаючих на електронну пошту: [email protected]. Досі найчастіше малюка радили назвати Одіссеєм або Августином.

Вагітність у Лілі тривала 12 місяців. Проходила без особливих ускладнень. Але на останніх двох місяцях дельфінові не дозволяли виступати.

Батька Одіссея звуть Лаврюша. Йому приблизно 16 років. Лілі — 12. Три роки тому їх привезли із Севастополя. Зараз дельфіниху годують різноманітною калорійною рибою. Малюк поки що їсть лише мамине молоко.

Дельфінів уважають одними з найрозумніших тварин на землі. Вони досить дружелюбні, тому добре приживаються і розмножуються в неволі. Живуть до 30–50 років. Їх легко дресирувати. У світі діють сотні дельфінаріїв, де тварини беруть участь у розважальних програмах.

Дельфінарій "Немо" відкрили влітку 2005 року. У ньому виступає шість дельфінів. Окрім них, у щоденних шоу беруть участь морські котики.

Зараз ви читаєте новину «В одеському дельфінарії вперше пройшли пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі