четвер, 25 вересня 2008 17:16

У космос людей возитимуть ліфти

Японські вчені збираються сконструювати ліфт, який підніматиме туристів в космос. Кабіна підноситиме людей на 99 тис. км над поверхнею землі.

Науковці працюють над тросами для проекту. Запланували, що одним кінцем вони кріпитимуться до землі. Другим — до орбітальної станції в космосі. Троси мають бути міцними й легкими. Японці підрахували, що для цього їм знадобиться матеріал у 180 разів міцніший за сталь.

Науковці працюють над тросами для проекту

Раніше за конструювання космічного ліфту взялися в американській Національній аерокосмічній агенції. У пустелі Чихуахуа в штаті Нью-Мексико вчені намагалися піднімати 8-кілограмову споруду на тросах з вуглецевого волокна. Використали для цього сонячну енергію. Кабіну вдалося підняти на 11-метрову висоту.

1979 року про космічний ліфт написав британський фантаст Артур Кларк у своєму романі "Фонтани раю". Ідея належить російському вченому Костянтинові Ціолковському, висловив її наприкінці ХІХ ст.

Зараз ви читаєте новину «У космос людей возитимуть ліфти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі