четвер, 19 квітня 2007 17:03

У Кореї клонуватимуть лісових вовків

Південнокорейські вчені підтвердили, що їм вдалося клонувати лісового вовка. Керував процесом Вон Сук Кванґа із Сеульського університету. Саме він уперше у світі клонував собаку. Знадобилося більше ста спроб, щоби відтворити афганську гончу Снупі.

Тепер учений вирішив зайнятися дикими вовками. Їх у Південній Кореї залишилося лише кілька десятків. У неволі тварини практично не розмножуються. Тому клонування — один з найперспективніших способів зберегти вид.

Снувулф і Снувульфі з"явилися на світ ще у жовтні 2005-го. Однак тварин дуже довго обстежували. Перевіряли, чи вони насправді клоновані. Лише нещодавно фахівці підтвердили це у своїх звітах.

Бетсі Дресер з Інституту захисту тварин, яким загрожує вимирання, ідею клонування підтримує.

— Ви можете побачити динозаврів і мамонтів хіба що у підручниках. Я не хочу, щоб так само було й зі слонами, носорогами чи тиграми, — каже вона.

У лабораторії Дресер в Новому Орлеані клонували африканського дикого кота й арабського піщаного кота. Зараз хочуть відтворити бонго, рідкісний вид антилопи.

Водночас науковець дуже скептично ставиться до можливості клонувати велику кількість тварин. Каже, що таким чином можна врятували лише види, представників яких лишилося зовсім небагато.

Зараз ви читаєте новину «У Кореї клонуватимуть лісових вовків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі