четвер, 01 листопада 2007 13:46

У Японії почалося сорокове "Токіо мотор-шоу"

Автор: фото: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
  Компанія ”Хонда” представила автомобіль ”Пуйо”. Він не має гострих країв і вкритий м’яким силіконом, що при легких зіткненнях вбиратиме силу удару
Компанія ”Хонда” представила автомобіль ”Пуйо”. Він не має гострих країв і вкритий м’яким силіконом, що при легких зіткненнях вбиратиме силу удару

У столиці Японії Токіо минулого тижня відкрилася 40-ва виставка автомобілів "Токіо мотор-шоу". Триватиме до 11 листопада. На ній представили 542 авто, серед яких 71 світова та 97 японських новинок.

Глядачі вперше побачили одномісний транспортний засіб "Ай-Ріал" компанії "Тойота". Він зроблений для того, щоб було зручніше пересуватися містом серед заторів. Нагадує новинка високотехнологічний інвалідний візок. Людина в "Ай-Ріалі" може повільно пересуватися тротуаром і швидко їхати по шосе. В останньому разі зі зростанням швидкості корпус автоматично опускається в напівлежаче положення.

Першу модель "Ай-Ріал" сконструювали ще 2005 року. Однак випускати в серійне виробництво не наважуються. Існування таких машин не передбачене правилами дорожнього руху.

Цього року організатори й учасники шоу приділили увагу екологічно чистим та енергоощадним технологіям. Наприклад, у чорному мотоциклі "Боббі" японської фірми "Ямаха" є два двигуни: один працює на пальному, другий — на електриці. Містом пропонують їздити, використовуючи останній. Повного заряду батареї вистачає на 100 км.

Увагу відвідувачів привертають футуристичні автомобілі з незвичайним дизайном та низьким рівнем забруднення атмосфери. Наприклад, модель "RiN" від "Тойоти" оснащена анатомічними кріслами з підігрівом, які забезпечують правильну поставу. У машині є сенсори, що передають сигнали про настрій людини в бортовий комп"ютер. Він виводить на дисплеї різноманітні відеоінсталяції, які мають заспокоїти, врівноважити або розсмішити водія. Кондиціонер збагачує повітря киснем і симулює запах лісового або гірського повітря.

Автомобіль "Піво-2" від "Ніссан" має корпус яйцеподібної форми. У його салоні є невеликий робот-асистент. Він допомагає керувати машиною і розмовляє зі знервованими водіями, щоб заспокоїти їх. Колеса автівки розвертаються на 90°, це значно полегшує паркування.

Вхід на виставку для дорослих коштує $11.

Зараз ви читаєте новину «У Японії почалося сорокове "Токіо мотор-шоу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі