четвер, 10 квітня 2008 18:06

Тигра не можна перетворити на домашню кицьку

Нещодавно в Київському зоопарку з"явилися два амурських тигри. Їх знайшли у вольєрі на території колишньої військової частини N227. Заступник київського голови погрожувала переселити їх до власного звіринця. Чи можна тримати тигрів у домашніх умовах?

В Уссурійському краї, на батьківщині амурських тигрів, їх нараховують не більше сотні. Кілька років тому корейські бонзи за шкіру дорослого звіра давали автомобіль. Вид опинився на межі вимирання через попит. Порятунок залежить від опіки вчених, які контролюють кожну особину.

У рідкісних тварин обов"язково роблять аналіз ДНК. За ними  необхідний постійний догляд ветеринарів. В Україні таких фахівців мало, тож в умовах приватного проживання шанси тигрів на виживання низькі. Для нормального життя їм потрібна велика площа зі спеціальними природними умовами.

У дресирувальниці Маргарити Назарової, відомої за фільмом "Смугастий рейс", тигр на кличку Пурш жив удома. Це унікальний випадок. Тигреня потрібно виховувати з раннього дитинства, приділяти не менше часу й уваги, ніж дитині. Та це не означає, що в дорослого хижака не прокинуться дикі інстинкти.

Дресирований, вихований людьми тигр накинувся на московського дресирувальника Артура Багдасарова. Врятувати йому життя вдалося завдяки батькові. Той відігнав тварину, вистріливши кілька разів із шумового пістолета. Потерпілий відбувся пораненнями. Звір напав на господаря, який вигодовував його молоком із рук.

Індійський мисливець Кесрі Сінгх розповідав, що його друг Мангал Сінгх оселив у себе тигреня. Воно швидко росло й набирало вагу. Якось господар грав із друзями у футбол і подряпав коліно. Після гри вирішив побавитися з улюбленцем. Той побачив подряпину — почав її зализувати. Незабаром звір відчув смак крові й розідрав рану. Мангал спробував відштовхнути хижака, однак той загарчав. Тоді господар подав знак слузі, щоб приніс рушницю. Велике кошеня довелося пристрелити.

Дев"ятимісячне тигреня може вбити людину ударом лапи.

Зараз ви читаєте новину «Тигра не можна перетворити на домашню кицьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі