Таблетка вбиває відчуття голоду

Учені з італійського міста Неаполь винайшли таблетку, яка повністю позбавляє відчуття голоду. Вона стане в пригоді людям, які сидять на дієті й страждають від постійного бажання поїсти.

Пігулку зробили зі спеціального гідрогелю, який може розбухати в тисячу разів більше за свій розмір. Цей матеріал учені отримали, коли працювали над новою моделлю підгузників.

Нову таблетку треба випити за півгодини до їжі. За 15–20 хв. вона розбухне і досягне розміру тенісного м"яча. Таким чином з"являється враження, що ти майже наївся. Людина після цього з"їсть значно менше, ніж збиралася. Це відчуття триватиме протягом двох годин.

Професор Алессандро Саніно — один із розробників дієтичного товару. Він першим випробував його на собі:

— Я почувався так, ніби з"їв цілу тарілку спагеті. Планував з"їсти добрячий обід, але обмежився кавою. При цьому не мав відчуття дискомфорту. Я навіть не помітив, як таблетка розбухала у шлунку.

Препарат поки що тестують на 90 добровольцях. Якщо вчені не виявлять побічних ефектів, пігулки з"являться в аптеках через рік.

Не всі лікарі в захваті від новинки. Американський дієтолог Девід Хеслам каже, що на таких таблетках неможливо прожити. Здорове харчування залишається основною умовою нормальної ваги.

Зараз ви читаєте новину «Таблетка вбиває відчуття голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі