четвер, 22 березня 2007 18:09

Штучне дихання не допомагає при серцевому нападі

Працівники університету Сурургаді Ніхон із Токіо дослідили дані 4 тис. пацієнтів, які пережили серцевий напад. Науковці дійшли висновку, що непрямий масаж серця без проведення штучного дихання дієвіший.

Результати досліджень своїх японських колег прокоментував реаніматолог Гордон Іві з університету Аризони, США. Він пояснив,  що перші хвилини після зупинки серця кров іще насичена киснем. Тому найважливіше — відновити кровообіг. Робити це необхідно за допомогою непрямого масажу серця.

Зазвичай ефект від поштовхів доволі слабкий, тому відволікатися ще й на дихання рот у рот не варто. Іві також вважає, що скасування рекомендації щодо проведення штучного дихання приведе до збільшення кількості випадків, коли надається допомога. Адже іноді перехожі просто гидують торкатися губами хворого, тому й масажу не роблять.

Утім, дихання рот у рот необхідно робити, коли людина наковталася води чи передозувалася наркотиками. Воно також необхідне, якщо з моменту зупинки серця минуло кілька хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Штучне дихання не допомагає при серцевому нападі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі