середа, 22 серпня 2007 18:15

Собака Лайка впізнає міліціонерів у цивільному

Автор: фото: Євген НОСЕНКО
  Дворняга Лайка 20 років живе в літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка в Полтаві. Щодня вона проводжає до автобусної зупинки директора Бориса Божка
Дворняга Лайка 20 років живе в літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка в Полтаві. Щодня вона проводжає до автобусної зупинки директора Бориса Божка

При літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка в Полтаві вже 20 років живе руда дворняга Лайка. Вона небайдужа до міліціонерів і впізнає їх навіть у цивільному одязі.

— Оце прийде п"ятсот чоловік, наприклад, на якусь виставку. Якщо серед них будуть колишні чи нинішні міліціонери, вона розсекретить. Завжди сигналить — підійде і сідає біля них, — розповідає директор музею Борис Божко, 65 років. — На День захисту дітей прийшли сюди чоловіки в цивільному. Щось запитали й зібралися йти. А вона не пускає. Вони не розуміють, що трапилося. А я питаю, звідки вони. Відповідають: "Ми з шостого відділу". Тоді все ясно.

Коли Борис Божко почав працювати в музеї, собака жила там два роки. Зараз їй 20. За людськими мірками, Лайці вже 140 років. Один рік життя собаки дорівнює семи рокам людського.

До музею часто приходять діти на екскурсію. Директор завжди пригощає їх чаєм на веранді.

— Починають розпитувати про собачку. Кажу: "Сьогодні в неї день народження". І роблю так щодня. Вони виносять їй по прянику всією групою. А це 20 чоловік. І вона все з"їдає. Такий-от трюк.

Лайка живе в будці на території музею. Вона вже погано чує, але добре бачить. Перед минулими новорічними святами допомогла виявити афериста.

До музею приїхав чоловік років тридцяти і пропонував працівникам купити в нього свинину. Казав, що треба спочатку зібрати гроші, а потім він привезе м"ясо.

— Лайка почала на нього гарчати. На інших відвідувачів такої реакції не було, — згадує Божко.

Директор запропонував поїхати по свинину разом із чоловіком. Доки збирався, той утік.

Зараз ви читаєте новину «Собака Лайка впізнає міліціонерів у цивільному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі