Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 18:08

Сидіння унітаза в 400 разів чистіше за офісні столи

Чарльз Ґерба, професор мікробіології з США, кілька років досліджував офіси різних компаній. На робочому місці зазвичай у 400 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазу в туалеті компанії, підсумовує у своєму звіті науковець.

Під час дослідження вчений помітив, що на жіночих столах живе у чотири рази більше бактерій, ніж на чоловічих. Зазвичай вони виглядають прибраними й чистими. Однак жінки частіше тримають на робочому місці та в шухлядах косметику і їжу. А це найкраще середовище для бактерій. 75% працівниць завжди мають під рукою щось перекусити, підрахував Ґерба.

Окрім їжі, одним із улюблених місць для бактерій є чашка з кавою. Там професор нарахував у середньому 3–5 тис. мікроорганізмів. Сам Ґерба користується виключно одноразовими стаканами. Перейшов на них, коли перевірив кілька сотень "щойно вимитих" чашок. Кожна п"ята містила сліди кишкової палички.

Ще один небезпечний для працівників атрибут сучасного офісу — комп"ютер. Достатньо перевернути клавіатуру і трохи по ній постукати, як з неї полетить волосся і частинки шкіри, шматки їжі, крупинки цукру. Це підходящі умови для мух, щоб відкладати яйця, з яких згодом вилупиться потомство.

Проте найбільше мікробів знаходиться на телефонних слухавках — у середньому 3800 на кв. см. Для порівняння, на сидінні унітазу в туалеті можна знайти 7 мікроорганізмів на квадратний сантиметр.

Чарльз Ґерба помітив, що найбільш заселені бактеріями робочі столи вчителів, а найчистіші належать юристам.

Щоб мікроорганізмів було менше, професор радить дотримуватися двох простих правил: не їсти на робочому місці та не зберігати їжу в шухлядах столу.

Зараз ви читаєте новину «Сидіння унітаза в 400 разів чистіше за офісні столи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути