четвер, 25 жовтня 2007 14:23

Руда сова висиділа пташенят у 20 років

Руда сова із Кершопського заповідника у британському графстві Кумбрія має 20 років. Та незважаючи на це, вона висиділа двох пташенят. Зазвичай сови цього виду живуть не більш ніж 5 років. А висиджують і вигодовують совенят лише до 4.

Орнітологи стверджують, що ця сова є найстарішою, яка вигодовує пташенят. Якщо вона переживе цю зиму, то стане ще й найстаршим представником свого виду в історії спостережень. Лише одна сова на території Великої Британії дожила до 21 року. Це було в середині минулого століття.

— Якщо птахові вдалося висидіти пташенят, значить, у нього неабияке здоров"я. Тож вона зможе протриматися ще довго та встановити нові рекорди. Ми не можемо знайти жодного пояснення такій аномалії, — каже Брайан Літл, головний орнітолог Кершопського заповідника, площа якого 607 кв. км.

Сова-рекордсменка народилася 26 квітня 1987 року. Життя своїм пташенятам вона дала в одному з 230 гнізд, які спеціально для цього влаштували робітники заповідника.

Зараз ви читаєте новину «Руда сова висиділа пташенят у 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі