четвер, 22 березня 2007 18:08

Першу дитину найкраще народжувати в 34 роки

Американські вчені вирахували оптимальний вік для народження першої дитини. Це — 34 роки.

На думку професора Джона Міровскі з Техаського університету, саме тоді жінка досягає балансу між здоров"ям і матеріальним статком.

Міровскі вивчив дані 2200 представниць слабкої статі. Він дійшов висновку, що здоровішими народжуються діти у зріліших жінок. Основні проблеми зі здоров"ям розв"язуються до 22 років. Наступні 12 років, кажуть медики, їх практично немає. Потім починається старіння.

Якщо в 34 роки народжується дитина, це мобілізує організм. Жінка омолоджується, за словами лікарів, щонайменше на 12 років.

Крім того, після 30-ти жінки менш схильні ризикувати. Вони зазвичай уже мають постійного партнера.

Утім, з результатами досліджень Міровські погоджуються не всі науковці. Приміром, Сесилія Пайпер з Оксфордського університету підкреслює, що після 30 років у жінок починає знижуватися фертильність. Тому можуть виникнути проблеми з вагітністю. І навіть якщо вдасться народити без ускладнень першу дитину, до 37–38 років буде дуже важко зачати другу.

Зараз ви читаєте новину «Першу дитину найкраще народжувати в 34 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі