четвер, 13 вересня 2007 16:57

Павутиння займало 180 квадратних метрів

Минулого місяця доглядачі заповідника Озеро Таваконі в американському штаті Техас заявили, що знайшли найбільше в світі павутиння. Воно зайняло площу 180 кв. м, вкриває землю, кущі й дерева.

— Коли ми тільки знайшли це павутиння, воно було біле, як крила янгола. Зараз у ньому застрягло стільки москітів, що воно вже стало трохи коричневим, — розповідає Донна Ґард, одна з наглядачів заповідника. — Як тільки підходиш до того місця, можна почути, як дзижчать мільйони комах, які потрапили до пастки.

Нині ентомологи з"ясовують, який павук сплів таке мереживо. Дехто висловлює припущення, що це зробила ціла колонія. Та це  нетипова поведінка для павуків. Вони не є соціальними комахами.

Павутиння з такою будовою, однак суттєво менше за розмірами, ентомологи вже знаходили в різних куточках парку. Його плели павуки підвиду тетрагната.

— Така знахідка трапляється раз у житті. Зараз усі ентомологи хочуть обстежити її. Їм варто поквапитися. Павуки помирають восени, а з ними розпадуться і їхні тенета, — каже доглядач парку Фредді Говін. Він і знайшов павутиння. — Буде чудова декорація на Хелловін. Хоча, звичайно, павутиння не збережеться до 31 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Павутиння займало 180 квадратних метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі