четвер, 03 травня 2007 18:08

Найкращі гелі для душу — з екстрактом кропиви

Центр незалежних споживчих експертиз "Тест" провів експеримент. Добровольці випробували вісім марок гелів для душу — сім іноземних і одну вітчизняну, фірми "Імідж".

Волонтери не знали, якої маркою вони користуються. Оцінювали гелі за такими показниками, як запах, відчуття при нанесенні, кількість і якість піни, легкість змивання і вплив на шкіру. Виявилося, що вітчизняна косметика нічим не поступається іноземній. Добровольці поставили їй оцінку "відмінно", так само, як і гелям від компаній "Дав", "Фруттіні" чи "Нівея".

Більшість косметики та засобів догляду за тілом, які продаються сьогодні в Україні, — закордонні. Вітчизняним виробникам люди не довіряють. Насамперед через те, що не бачать реклами української косметики та не впізнають марок, кажуть фахівці.

За якістю ж вона не гірша. Іноземні компанії додають до своїх засобів консерванти, інакше не встигнуть доставити продукцію у різні країни. А вітчизняна косметика швидше потрапляє до покупця. Тому для зберігання засобів достатньо використовувати ефірні масла. Вони корисніші за консерванти і водночас дешевші.

Дослідження також показало, що шкіра українок погано реагує на екстракти екзотичних рослин. Інколи навіть з"являється алергія. Краще, коли в косметичних засобах є більш звичні елементи, приміром витяжка з кропиви або кореня лопуха. Крім вітчизняних, такі екстракти використовують здебільшого російські та білоруські виробники.

Зараз в Україні запроваджуються нові стандарти контролю якості. Товари із забороненими складниками знімають з продажу. Фірми штрафують.

— Та на іноземних виробників впливати ми не можемо. Склад будь-якого засобу в них охороняється законом, як оригінальна рецептура. Тому, з чого він зроблений, інколи встановити просто неможливо, — каже Валентин Безрукий, директор центру "Тест".

Зараз ви читаєте новину «Найкращі гелі для душу — з екстрактом кропиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі