Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2007 17:15

Найгірше від сонця захищають креми

Напередодні літа швейцарські вчені дослідили, як найкраще вберегти організм від негативного впливу сонця. Проаналізували 500 різних способів. Дійшли висновку, що потрібно просто одягатися.

Сонцезахисний крем, ідеться у звіті дослідників, — найгірший спосіб уникнути опіків і можливого захворювання на рак.

Різні тканини неоднаково захищають шкіру від негативного впливу сонячних променів. Найкраще це робить вовна і брезент. Не рекомендують вбиратися в бавовну чи шовк. Для більшого захисту треба одягати сухий одяг, що не прилягає тісно до тіла. Надто розтягнуті чи навпаки такі, що облягають, а тим паче мокрі наряди бажано не носити.

— Ми, звичайно, не кажемо, що на пляж треба ходити в пальті, — каже доктор Стефан Лаутеншлаґер, керівник дослідження. — Але потрібно пам"ятати, що не кожна сорочка захистить вас від сонячної радіації.

Він додає, що бейсболки та кепки варто замінити шляпами з широкими полями.

Незважаючи на оприлюднені результати досліджень, Лаутеншлаґер не дуже вірить, що люди масово прислухаються до його порад. Вони все одно користуватимуться кремами, адже це зручно.

Самі по собі косметичні засоби, звісно, допомагають. Однак лише за умови правильного використання. По-перше, наносити крем потрібно за 15–20 хв. до виходу на сонце. Більшість відпочивальників роблять це прямо на пляжі. По-друге, шкіру змащувати варто кілька разів на день і обов"язково повторювати процедуру після купання. Про це також забувають.

Зараз ви читаєте новину «Найгірше від сонця захищають креми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути