середа, 27 червня 2007 19:31

Морський диявол убив власну дитину

18 червня в акваріумі японського міста Окінава морська дияволиця народила дитинча. Це перший випадок, коли представниця виду найбільших у світі скатів розмножується в неволі.

Вагітність тривала більш як рік. Маленький скат — жіночої статі. Він народився довжиною 2 м. Тіло його матері сягає 4,2 м.

У працівників зоопарку з"явилася надія, що їм вдасться поступово відновити популяцію морських дияволів, яка зменшується через рибалок-браконьєрів. Однак через чотири дні дитя загинуло від травм, завданих йому батьком. Дорослий скат весь час переслідував доньку і бив її потужним хвостом. Причини такої поведінки невідомі. Зазвичай скати не агресивні.

Найбільші представники виду можуть мати до 3 тонн ваги. Плавають вони у тропічних морях. Пірнати на глибину не люблять, більшість часу проводять біля поверхні води. Інколи аквалангісти чіпляються за хвости морських дияволів. Ті ніколи навіть не намагаються вдарити людину.

Зараз ви читаєте новину «Морський диявол убив власну дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі