Миші-мутанти поїдають рідкісних птахів

На острові Гоф у південній частині Атлантичного океану миші-мутанти з"їдають рідкісних птахів. Під загрозою опинилося 5 тис. видів.

Найчастіше гризуни нападають уночі. Вони загризають пташенят у гніздах. Дорослі ж не стикалися із такими ворогами, тому не можуть захистити дітей.

Уперше мишей-мутантів на острові виявив учений-орнітолог Річард Кутберт 2001 року.

— Звучить нереально й фантастично, що миша може напасти на птаха, — зауважує науковець. — Але ці пташки схожі на великі шари жиру, вкриті пухом. Вони настільки товсті й великі, що не можуть себе захистити.

На Гофі миші з"явилися 150 років тому, потрапили сюди з кораблів-китобоїв. Нині гризунів на острові площею 64 кв. км розвелося більш як 700 тис. На ньому також живуть 22 види рідкісних птахів. Зокрема альбатроси Трістана, яких у світі лише кілька, та маленький зяблик. Його можна побачити тільки на Гофі. Цих птахів миші поїдають найбільше.

— Ситуація на острові Гоф погіршується, — каже доктор Джеф Хілтон із Королівської громади захисту птахів. — У пташок не залишається шансів на виживання. Єдина надія — повне знищення мишей. Якщо цього не зробити, на цій території не залишиться жодного птаха.

Щоб позбутися мишей, Королівська громада захисту птахів запропонувала розсипати із вертольотів тисячі тонн отрути.

Зараз ви читаєте новину «Миші-мутанти поїдають рідкісних птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі