четвер, 19 квітня 2007 17:00

Курчата-роботи пищать, як справжні

Автор: фото: REUTERS/Yuriko Nakao
  Робітник японської компанії Сега Тойз тримає на руках курча-робота (ліворуч) разом зі справжнім. Електронна пташка уміє рухати крильцями, однак ходити не може
Робітник японської компанії Сега Тойз тримає на руках курча-робота (ліворуч) разом зі справжнім. Електронна пташка уміє рухати крильцями, однак ходити не може

Зовні ці курчата нічим не відрізняються від інших. Вони теж жовті й пухнасті. Уміють пищати, як справжні, та рухають крильцями, коли їх погладити. Однак ходити самі не можуть.

Курчат-роботів випустила японська компанія Сега Тойз. Вона робить найкращі електронні іграшки у світі. Розробити саме курчат вирішили, бо їх уважають наймилішими у світі. Пухнастих кіборгів назвали Юме Хіоко, у перекладі з японської це означає "курчата зі снів".

Вони доповнили серію роботів від Сеги, в якій уже є собаки, кішки та поні. Представники компанії кажуть, що такі електронні тварини рятують людей від самотності в мегаполісі. У місті не кожен може тримати живу тварину. Постійно не вистачає часу на прогулянки, регулярне годування чи прибирання. Водночас потяг до природного в людей не зменшується.

У продаж курчата-роботи надійшли перед Великодніми святами. Коштують 2,310 єн (100 грн). Розбирали іграшки не лише самотні, адже курчата є символом Пасхи. Багато японських батьків купували їх як сувеніри дітям.

Великдень із курчатами святкували також на Алясці. Однак із живими. Господарі ферми "Тріпл Д" вприснули в запліднені яйця нетоксичні барвники. Тому на Пасху курчата вилуплювалися зеленими, фіолетовими, помаранчевими та рожевими. Птахам фарба не зашкодить, із часом вони знову стануть жовтими.

Зараз ви читаєте новину «Курчата-роботи пищать, як справжні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі