Криміналісти створили фоторобот апостола Павла

12 липня православні та греко-католики вшановують пам"ять апостолів Петра та Павла. Німецькі криміналісти нещодавно склали фоторобот Павла, користуючись історичними документами.

Вони встановили, що одна нога апостола була кривою, він був низький на зріст, світлошкірий із вираженими залисинами на лобі. Мав чорну бороду із помітною сивиною, крючкуватий ніс, майже зрощені брови та великі карі очі. Подібного чоловіка 2000 років тому можна було зустріти на вулицях будь-якого міста південної Європи.

До того як Павло став учнем Христа, він звався Савлом. Народився в нинішній Туреччині й був євреєм. Ненавидів християн. Брав участь у вбивстві першого християнського мученика Стефана. У Біблії написано, що під час подорожі до міста Дамаск йому з"явився Христос. Савл осліп і прозрів тоді, як побачився з одним із учнів Христа. Після того він навернувся до християнства та став зватися Павлом, що з латинської означає "маленький".

Апостоли Петро та Павло найбільше з усіх поширювали християнство. Тому їх називають "первоверховними". Петро до зустрічі з Ісусом звався Симоном. Був рибалкою. За свою міцну віру в Ісуса Христа отримав ім"я "Петро", що з грецької означає "камінь". Він першим почав проповідувати християнство в Єрусалимі. Обидва апостоли прийняли мученицьку смерть: Павлові мечем відсікли голову, а Петра розіп"яли донизу головою.

Зараз ви читаєте новину «Криміналісти створили фоторобот апостола Павла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі