четвер, 11 жовтня 2007 17:56

Кіт ловить рибу і закопує в землю

У 39-річного Олега Жука з райцентру Козова на Тернопільщині живе кіт-рибалка. Він щодня ходить до озера за 200 м від дому, сам кігтями витягає рибу з води. За один раз може з"їсти до 3 кг.

— Рижик як наїсться, то 4,5 кілограма важить, — розповідає власник кота. — Але вдома риби не хоче. Хрумає тільки свіжу, яку сам наловив. Може, як собака, ввечері свій улов закопати, а зранку відкопати і з"їсти. Якось навіть трикілограмового коропа приволік.

Олег Жук якось узяв іще малого кота з собою на риболовлю. Відтоді вони завжди ходять на озеро разом. Коли хазяїн не встає зранку, о шостій кіт сам іде на озеро. Коли Олег Жук вирушає на околицю села до іншого озера за 3 км, домашній улюбленець біжить поруч. Ловить рибу і взимку.

— Сиджу я біля ополонки, і Рижик недалечко. Я йому беру з дому щось тепле, бо на льоду не хоче так просто сидіти — холодно, — розповідає Олег Жук. — Пильнуємо удвох. Він лапою ніс закриває, бо мерзне. Як якась рибина вискакує з води, миттю реагує — хапає кігтями й зубами.

Кіт досить вибагливий у їжі. "Ніжки Буша" чи кістки його не цікавлять. М"ясо їсть лише сире. Молоко може попити. Найбільше йому смакують сирі посолені яйця, несолених навіть не нюхає.

Зараз ви читаєте новину «Кіт ловить рибу і закопує в землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі