четвер, 31 травня 2007 19:58

Кицька Мурка вигодувала трьох білченят

Онуки 53-річної Анастасії Годи із села Утішків Буського району на Львівщині Надійка та Оксанка перед Великоднем принесли додому чотирьох білченят. Дівчата знайшли тваринок у гнізді під деревом біля сільського магазину.

— У нас довкола ліс, сосон багато, білки часто скачуть по гілках, — розповідає Анастасія Года. — Діти казали, що білченята лежали разом із гніздом. Їх довго не чіпали, думали, що повернеться мама. Але коли споночіло і вона не з"явилася, забрали додому.

Домашня кішка Мурка перед тим народила кошеня. Але воно було слабке і померло. У кішки ж було багато молока, тому білченят вона прийняла відразу.

Одне з них загинуло, а решта жили з мамою-кицькою у коморі. Господиня каже, що  білченята були схожі на пацюків — із довгими тонкими хвостами.

— А як підросли й почали виходити з комори, то ми вже не мали від них спокою, — додає жінка. — У хаті гасали по стінах, меблях, фіранках — як по деревах. Нас не боялися, по нозі плиг-плиг — і на голові. Посидить — і знову кудись летить.

Коли білченята почали робити шкоду — перегризли шнур до телевізора та обдерли фіранки — їх винесли на подвір"я і закрили в клітці.

Однак вони там довго не затрималися — вигризли дірку й утекли. Спочатку бігали по подвір"ї, потім перебралися на вербу і ялинки поруч. Кицька місця собі не знаходила. Підходила до дерева, спиралася лапками і нявчала, а вони тільки — фир-фир. Зараз білченята зрідка забігають або рано-вранці, або ввечері, коли людей менше.

Мурка ж вигодовує сусідське кошеня, від якого відмовилася мама.

Зараз ви читаєте новину «Кицька Мурка вигодувала трьох білченят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі