четвер, 04 грудня 2008 17:53

Глобальне потепління зміниться льодовим періодом

Засновник американського каналу The Weather (Погода) Джон Колеман назвав інформацію про глобальне потепління найбільшим обманом в історії людства. На його думку, деякі вчені маніпулювали науковими даними для створення ілюзії швидкого глобального потепління з політичних мотивів. Їхні друзі з уряду США виділяли величезні суми грантів на "дослідження".

Насправді ж, уважає Колеман, вплив людства на клімат Землі не є катастрофічним і наша планета не стоїть на межі загибелі. Ніякого танення полярної криги і повеней не буде.

Із ним солідарний завідувач лабораторією космічних досліджень Пулковської астрономічної обсерваторії в Росії  Хабібулло Абдусаматов. Він каже, що глобальна температура на Землі залежить не від вмісту в повітрі вуглекислого газу, а від активності Сонця. За останні 10 років концентрація вуглецю в атмосфері збільшилася на 4%. Відтак температури мала зрости на 0,1 градуса, однак залишилася незмінною.

Дослідник передбачає, що похолодання почнеться орієнтовно в 2055–2060 роках і триватиме 45–65 років. Це буде новий льодовий період.

Землянам варто чекати не танення криги, а, навпаки, поступового наростання крижаної шапки на планеті.

Зараз ви читаєте новину «Глобальне потепління зміниться льодовим періодом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі