четвер, 23 жовтня 2008 18:56

Гігантський павук поїдає птахів

Автор: фото: газета ”Телеграф”
  Невідомий науці павук має сіре тіло й чорні лапи. Харчується дорослими птахами
Невідомий науці павук має сіре тіло й чорні лапи. Харчується дорослими птахами

Поблизу австралійського міста Квінсленд вдалося сфотографувати гігантського павука, який поїдає дорослих птахів. На знімках комаха приповзає до мертвої пташки, яка заплуталася у тенетах.

Біологи не знають, що це за вид павука. Існують певні види комах, які харчуються пташиними яйцями. Однак дорослих пернатих жоден із них перетравити не зможе. Квінслендський павук — загадка для ентомологів всього світу.

Павук має довге сіре тіло, чорні лапи. Ентомолог Джоел Шейкпір вважає, що це може бути унікальна особина виду "золотий ткач".

— Я бачив ткачів, які завбільшки з людську долоню. Однак ця комаха вдвічі більша.  Можливо, він так виріс через тропічний клімат, — каже Джоел.

Шейкпір припускає, що пташка могла потрапити у тенета випадково. Павук дочекався, доки та вибилася із сил, і лише потім напав на неї. Золотий ткач плете настільки міцне павутиння, що доросла людина не може його розірвати.

— Сумніваюся, що він з"їсть усю пташку. Своєю слиною він розчинить нутрощі та перетравить їх. Після трапези пташка нагадуватиме порожній пакет, — розказує ентомолог.

Зараз ви читаєте новину «Гігантський павук поїдає птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі