середа, 27 червня 2007 19:28

Дворняга Сільва вигодовує вовченят

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Собака Сільва втратила своїх цуценят і одразу прийняла вовченят
Собака Сільва втратила своїх цуценят і одразу прийняла вовченят

Двоє вовченят із рівненського зоопарку вже місяць живуть у міській квартирі. Тварин узяла до себе 35-річна Надія Ляшук, яка завідує в зоопарку сектором кінного двору.

— Вовчиця Ельза народила сімох вовченят, і ми одразу забрали їх від матері. П'ятьох малят уже продали іншим зоопаркам, — розповідає завідувач сектору хижих звірів Петро Свиридон, 38 років. — Цих двох ще ніхто не купив, але ми не ризикнули повернути їх назад у клітку. У них уже змінився запах, і вовчиця може їх роздерти.

Коли Надія принесла вовченят додому в картонній коробці, чоловік Олег спершу отетерів. Зате донька та син були в захваті.

— Вовченят потрібно вигодовувати материнським молоком, щоб не було рахіту, — пояснює Надія. — Моя собака Сільва саме народила п'ятьох цуциків, а вижив лише один. Вовченят собака одразу прийняла за своїх.

14-річна донька Ірина бавиться з ними на килимі у просторій вітальні. Поруч лежить руда Сільва, яка терпляче дає малюкам смоктати молоко. За кілька днів їх переведуть на грубшу їжу — шматки м'яса та печінку.

У них змінився запах, і вовчиця може їх роздерти

— Вони поводяться, як звичайні цуцики, — сміється Ірина. — Гризуть капці, скулять, граються та роблять калюжі на килимі. Тільки пахнуть диким звіром.

Своє помешкання Надія жартома називає "приватним зоопарком". Окрім вовченят, у хаті живуть сім котів, чотири собаки з цуциком, два хвилястих папуги та ручний щур. Майже всіх тварин Ляшуки підібрали з вулиці.

Надія розповідає, що до зоопарку щотижня підкидають новонароджених кошенят та цуциків. А папуг та кроликів господарі приносять на харчі хижакам.

— Так і кажуть — нам набрид папужка, згодуйте його кому-небудь, — дивується жінка.

Днями приходив чоловік, просив продати вовченят за 300 грн. Ляшук не погодилася.

— За кілька тижнів мушу повернути їх до зоопарку, щоб їм знайшли нових господарів, — каже Надія. — Гадаю, це буде неважко. Он у селі Біла Криниця неподалік Рівного вовк сторожує двір замість цепного пса.

Зараз ви читаєте новину «Дворняга Сільва вигодовує вовченят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі